Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe:n Talvikoulu 16.–17.1.2023: ilmoittautuminen alkanut16.–17.1.2023 järjestettävän MuToVe:n Talvikoulun ilmoittautuminen on nyt avattu. Lomake löytyy osoitteesta https://www.lyyti.in/MuToVetalvikoulu_2023__rekisteroityminen_3694 (salasana: 23talvikoulu). Talvikoulu järjestetään Kallio-Kuninkalassa tällä kertaa kaksipäiväisenä hybriditapahtumana. Ensimmäisen päivän ohjelma maanantaina 16.1. on tarkoitettu vain paikan päällä osallistuville ja toisen päivän ohjelmaan tiistaina 17.1. voi osallistua paikan päällä sekä etänä Zoomin välityksellä. Alustava ohjelmaluonnos löytyy ohesta liitteenä
 
Pyydämme kaikkia kiinnostuneita rekisteröitymään 2.1.2023 mennessä. Talvikoulussa töitään esittelevien väitöstutkijoiden tulisi lisäksi lähettää joko ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse (marianne.mieskolainen@uniarts.fi) 1) talvikoulussa käsiteltävä tekstinsä sekä 2) hankkeensa ajantasainen sisällysluettelo. Huomaattehan, että lomakkeen tietoja voi täydentää ja muokata myös lähettämisen jälkeen 2.1. saakka.

Kaikki tarpeellinen tieto ja muut materiaalit (ml. Zoom-linkki) on koottu erilliselle DigiCampus-kurssialueelle, johon saa linkin, kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen ilmoittautumislomakkeen vahvistussähköpostissa. Pyydämme ystävällisesti kaikkia osallistujia perehtymään huolellisesti etukäteen DigiCampukselta löytyvään Talvikoulu-infoon, turvallisemman tilan ohjeisiin, tekniikkaohjeisiin sekä kirjoittaja- ja opponenttiohjeisiin. Materiaaleja päivitetään ja täydennetään tammikuun alkuun saakka, ja muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.  
 
Vierailuluennoitsijoiksi Talvikouluun ovat tänä vuonna lupautuneet Musiikki-lehteä ja Suomen musiikkitieteellistä seuraa edustavat Meri Kytö ja Tuire Ranta-Meyer sekä Tampereen yliopiston professori Tarja Rautiainen-Keskustalo. Vierailuluentojen otsikot tarkentuvat vielä tammikuun alkuun mennessä, ja ne päivitetään DigiCampus-sivuille.   
 
Jos sinulla on kysyttävää Talvikouluun tai muihin verkoston tapahtumiin liittyen, otathan yhteyttä verkoston koordinaattoriin (marianne.mieskolainen@uniarts.fi, puh. 0407041236).