Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-talvikoulu 14.-16.3.2022: esitelmäkutsu auki 1.12. saakkaEnsi maaliskuulle siirretyn MuToVe-talvikoulun hakulomake on nyt auki ja löytyy osoitteesta https://www.lyyti.in/MuToVetalvikoulu_2021_0118/fi (salasana: 22talvikoulu). Tapahtuma järjestetään 14.–16.3.2022 Kallio-Kuninkalassa. Talvikouluun voivat hakea kaikki tohtorikoulutettavat, joiden tutkimusaiheet liittyvät musiikintutkimukseen.

Haun deadline on 1.12.2021, minkä jälkeen hakemukset lähtevät verkoston professoreille harkittavaksi. Heidän ehdotuksistaan koostetaan mukaan mahtuvien tohtoriopiskelijoiden joukko. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille joulukuussa. Jos hakemuksesi tapahtumaan ehdittiin hyväksyä jo aiemmin, sinun ei tarvitse hakea enää uudelleen.

Talvikoulun teema on tällä kertaa tieteellinen kirjoittaminen. Vierailuluennoitsijoiksemme ovat lupautuneet prof. Helmi Järviluoma-Mäkelä (UEF) sekä dos. Olli Löytty (TY).

Talvikoulun idea on, että jokainen osallistuja esittelee jotakin tohtoriprojektinsa lukua, alalukua, artikkelia tai muuta tekstiä (enintään 20 s.), joka toimitetaan muille osallistujille luettavaksi kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Näin varmistamme sen, että keskustelulle ja kommentoinnille jää mahdollisimman paljon aikaa. Hakuvaiheessa tekstistä pyydetään ainoastaan alustava työotsikko, minkä lisäksi lomakkeelle tulisi lisätä lyhyt kuvaus tohtoriprojektista sekä työn alustava tutkimussuunnitelma dispositioineen. Työn lyhyen suullisen esittelyn (n. 5 min.) yhteydessä talvikoulussa on mahdollista myös musisoida.

Hyväksyttyjen osallistujien kustannuksista maksetaan seuraavat: matkakulut, ateriat ja majoitus syyskoulun ajalle. Majoitus Kallio-Kuninkalassa tapahtuu pääsääntöisesti kahden tai kolmen hengen huoneissa. Ilmoittautuneiden määrästä riippuen pyrimme takaamaan niin väljät majoitusolosuhteet kuin suinkin mahdollista.

MuToVe-johtoryhmä seuraa COVID-19-pandemiatilannetta tarkasti ja noudattaa THL:n, Suomen hallituksen ja WHO:n linjauksia. Lähtökohtana on, että tapahtuma järjestetään tällä kertaa paikan päällä Kallio-Kuninkalassa, mikäli rajoitukset sen suinkin sallivat. Mikäli et pääse paikan päälle Kallio-Kuninkalaan painavista syistä (esim. ulkomailla asuminen, työeste), järjestämme etäosallistumismahdollisuuden.