Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-syyskoulu 17.–19.2.2021 ZoomissaMuToVe-syyskoulu järjestetään suunnitellusti 17.–19.2.2021, mutta ennakoimattoman pandemiatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti kokonaan Zoomissa. Syyskoulun Moodle- ja rekisteröitymislinkit avautuvat tammikuun alkupuolella, ja niistä sekä muista käytännön asioista seuraa lisätietoa vielä erikseen lomakauden jälkeen. Esitelmöitsijät tapahtumaan on jo valittu, mutta verkoston jäsenet ovat tervetulleita ilmoittautumaan mukaan myös kuuntelemaan ja keskustelemaan. Lisätietoja saa verkoston koordinaattorilta sähköpostitse sekä puhelimitse (nuppu.koivisto@uniarts.fi, 0504779213).

Poikkeusolosuhteista huolimatta pyrimme sisällyttämään syyskouluun yhteisöllisyyttä muun muassa etäaamukahvien sekä erikseen sovittavien henkilökohtaisten Zoom-ohjaustapaamisten muodossa. Lisäksi verkosto järjestää talvikoulun liepeillä helmi-maaliskuussa Zoomissa kolme niin sanottua ”nippupäivää” eli harjoitusväitöstä. Tarkempaa tietoa nippupäivistä seuraa niin ikään vuoden 2021 alussa.

Toivotamme kaikille jäsenille rauhaisaa lähestyvää lomakautta ja onnellista uutta vuotta 2021!