Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null Inkeri Jaakkolan väitöstilaisuus 26.9.2020Verkostomme jäsen Inkeri Jaakkola väittelee lauantaina 26.9.2020 Taideyliopistossa. Tohtorintutkinnon otsikko on "Beneath the Laurel Tree: Text-Music Relationships in Paavo Heininen’s Opera Silkkirumpu, op. 45". Vastaväittäjänä toimii prof. Yayoi Uno Everett (The University of Illinois at Chicago) ja kustoksena prof. Lauri Suurpää (Taideyliopisto).

Kysymyksessä on ensimmäinen Suomessa julkaistu väitöskirja, jossa Heinisen sävelkieltä tarkastellaan musiikkianalyysin keinoin. Väitöskirjasta voit lukea lisää Taideyliopiston verkkosivuilta.

Tilaisuus järjestetään Musiikkitalon Black Box -salissa kello 16–19. COVID 19 -pandemiatilanteen vuoksi paikan päälle voidaan ottaa vain 40 osallistujaa, mutta väitöstilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä. Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.