Current Activities

null FM Janne Palkiston (TY) nippupäivä 22.2.2021 ZoomissaFM Janne Palkiston (TY) nippupäivä järjestetään MuToVe-talvikoulun yhteydessä maanantaina 22.2.2021 kello 10–14 Zoomissa. Palkiston väitöskirjan otsikko on ”Säveltäjä-klarinetisti Bernhard Crusellin toiminta ja vuorovaikutus Ruotsin musiikkielämässä 1795–1833” (ks. tiivistelmä alla). Opponenttina toimii tilaisuudessa FT, yliopistonlehtori Henrika Tandefelt (HY). Tilaisuus järjestetään suomeksi ja siinä noudatetaan tavanomaista väitöstilaisuuden kaavaa. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä harjoitusväitöksen lopussa.

Tapahtumaa ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kiinnostuneet verkoston jäsenet: huomaattehan, että siihen tulisi ilmoittautua erikseen 15.2.2021 mennessä Lyyti-lomakkeella. Rekisteröitymislomakkeen täytettyänne saatte paluupostissa linkin verkostomme Moodle-alustalle, josta löytyy nippupäivän Zoom-linkki sekä muuta tarvittavaa tietoa. Palkiston artikkeliväitöskirjan johdanto on myös ladattu Moodle-sivulle, jotta siihen voivat nippupäivän osallistujat tutustua jo etukäteen.

 

Janne Palkisto: ”Säveltäjä-klarinetisti Bernhard Crusellin toiminta ja vuorovaikutus Ruotsin musiikkielämässä 1795–1833”

FM Janne Palkiston Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineeseen tekemä väitöskirja säveltäjä-klarinetisti Bernhard Crusellista (1775-1838) on viimeistelyvaiheessa ja artikkelimuotoisen tutkimuksen yhteenveto-osaa käsitellään nippupäivässä maanantaina 22.2.2021 klo 10-14.

"Säveltäjä-klarinetisti Bernhard Crusellin toiminta ja vuorovaikutus Ruotsin musiikkielämässä 1795–1833" on ensimmäinen kokonaan uutta biografista tutkimusta edustava tutkimus Crusellista ja tuottaa uutta tietoa paitsi kohdehenkilöstään niin myös Ruotsin ja Suomen kulttuurihistorian muutosajoista. Tutkimusaineistona on sekä kokonaan uutta lähdeaineistoa että myös uudella näkökulmalla käsiteltyä jo ennestään tunnettua aineistoa. Tutkimuksen metodologia hyödyntää biografisen tutkimuksen ja mikrohistorian vuorovaikutusta ja rakentuu musiikin uuden kulttuurihistorian varaan.